K-IDS Programma wanneer elke seconden telt
ROTTERDAM Het Rotterdamse bedrijf K-IDS (Kind Identificatie Systeem) heeft een uniek systeem voor bij vermissing van kinderen op de markt gebracht. Het onlangs door het Libanees/ Nederlands echtpaar, Ghada en Mike van Londen ontwikkelde K-IDS Programma bevat een compleet identificatiepakket om ouders te helpen bij de bescherming van hun kinderen. K-IDS biedt onder meer het meest uitgebreide digitale vingerafdrukken identificatiesysteem aan. Daarnaast wordt werkelijk alle beschikbare, vitale informatie die nodig is voor het Amber Alert systeem geregistreerd. Tot en met een digitale video met stemgeluid aan toe.
In 2007 werden 78 kinderen in ons land als vermist geregistreerd. Daarvan werden er gelukkig 62 weer teruggevonden. Eà©n kind werd dood aangetroffen en vijftien zaken staan volgens cijfers van het Landelijk Bureau Vermiste Personen, onderdeel van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) nog steeds open. Jaarlijks krijgt de politie tussen de 16 en 20 duizend meldingen van vermissing. Driekwart daarvan is binnen 24 uur weer terecht. Er is geen grotere angst voor ouders dan een kind uit het oog te verliezen. De meeste ouders zijn verantwoordelijk en houden ze dichtbij en onder constante supervisie. Er zijn echter momenten, waarop ouders zijn afgeleid en binnen luttele seconden worden geconfronteerd met de vermissing van hun kind. Ontvoering komt bovendien ook in ons land steeds vaker voor.
Ontvoerders hebben het vermogen om kinderen mee te lokken of om te anticiperen op de momenten waarop zij kwetsbaar zijn. Naar mate kinderen opgroeien, worden zij steeds onafhankelijker. Het wordt voor ouders daardoor moeilijker om ze steeds in het oog te houden. Verhalen over kindontvoeringen zijn uiterst zorgwekkend. "Ik dacht dat mijn kind bij de buren aan het spelen was. Of: "Ze is nooit thuis gekomen na school." Het probleem van kinderontvoering is niet langer iets uit landen ver hier vandaan. Zelfs de meest alerte ouders kunnen worden geconfronteerd met de vermissing van een kind.
Ouders ontvangen via het K-IDS Programma niet alleen een gedrukte K-IDS kaart en de
K-IDS passen. Maar ook een CD met daarop alle benodigde informatie. En, indien gewenst, ook alle informatie digitaal op een K-IDS USB-sleutelhanger. De informatie kan, indien nodig, eenvoudig en snel digitaal gedeeld worden met de politie. De K-IDS-software is overigens zo geschreven dat er geen informatie van het kind wordt opgeslagen op de computer. K-IDS bewaard op welke manier dan ook geen informatie over kinderen.
Volgens de rechtshandhaving biedt het in bezit hebben van een compleet profiel van het kind de grootste kans voor een snel en veilig terug vinden van het kind. Het eerste uur na de vermissing is in dit proces het belangrijkste. Maar het is ook het moment waarop ouders juist in paniek raken en angstig zijn. In die gemoedstoestand blijkt een gedetailleerde beschrijving van het kind maar al te vaak niet te kloppen. Rechtshandhaving adviseert ouders in het geval van een noodsituatie daarom ook om een up-to-date profiel van hun kinderen bij de hand te hebben. Het K-IDS Programma speelt op deze wens in.
Nadere informatie, K-IDS: Mike van Londen: 06-48490297,
[email protected], www.K-IDS.nl