Holland Engineering Consultants bv, kenniscentrum voor ontwerpoptimalisatie, kondigt de nieuwste versie van de 3D spuitgietsimulatiesoftware Moldex3D, aan versie R10.0. Deze nieuwe versie is op een groot aantal punten verbeterd en heeft een aantal nieuwe functies. Hiermee worden de ontwerpers van kunststof spuitgietproducten en matrijsmakers verder ondersteund in het productontwikkelingsproces met snelle berekeningen en nauwkeurige 3D simulatie.
Hedendaagse ontwerpers van onderdelen en matrijzen hebben steeds meer te maken met het versnellen van het ontwerpproces, terwijl de budgetten steeds kleiner worden. Het doel van Moldex3D is ervoor te zorgen dat iedere kunststofengineer toegang heeft tot 3D simulatiesoftware, waarmee men de ontwerpen snel kan verifiëren en optimaliseren. à¢â‚¬Å“Moldex3D R10.0 combineert een interactieve interface met een krachtige automatische mesher en parallel computing, waardoor een snelle feedback verkregen kan worden over de toestand van het ontwerp in iedere fase van het ontwerpproces. Het integreert innovatie, efficiëntie en productiviteit, zodat de ontwerpdoelen sneller kunnen worden bereikt,à¢â‚¬ aldus Dr. Venny Yang, President van CoreTech System uit Taiwan, de ontwikkelaar van Moldex3D. à¢â‚¬Å“Betere simulatieresultaten en nauwkeurige voorspellingen moedigen aan tot een effectief product cycle management en verhogen de winstgevendheid.à¢â‚¬
Moldex3D R10.0 is op de volgende punten verbeterd:
Verbeterde user interface en werkwijze
Met de verbeterde werkflow in de Gate, Runner en Cooling Wizards wordt het pre-processen vergemakkelijkt en de productiviteit verhoogd. Verder zijn de meshers over het algemeen 2 tot 3 keer sneller omdat ze nu volledig gebruik kunnen maken van aanwezige multi-core processors.
Nog nauwkeuriger simuleren
Versie 10.0 ondersteunt kristallijne polymeren met een snelle afkoelkarakteristiek, zodat de nadruk, vervorming en krimp beter kunnen worden voorspeld. De uitgebreide visco-elastische modellen zorgen voor nauwkeuriger simulatie van restspanningen en optische prestatie.
Tegelijkertijd worden de verandering in de warmteoverdrachtcoëfficiënt in verschillende fasen van het spuitgietproces en warmtebron - sensor koppeling toegevoegd voor nauwkeuriger vervormingen door een betere temperatuurverdeling.
De Reactive Injection Molding (RIM) modules maken Scorch Index berekeningen mogelijk waarmee vroegtijdige vulkanisatie kan worden voorkomen. In de IC Packaging module zitten diverse weerstandsmodellen voor zogenaamde "wire sweep" analyse. In beide modules kunnen ook thermische analyses van de matrijs worden gedaan om tot een betere matrijsverwarming te komen.
Efficiënter simuleren
De gebruiksvriendelijkheid verbeteren was een speerpunt tijdens de ontwikkeling van versie R10.0. Zo zijn de grafische prestaties van Moldex3D/Shell Project verbeterd. Met de nieuwe Model Manager kunnen gebruikers de status van het object display sneller en eenvoudiger bereiken.
Met de functie Copy Run Contents kan men een deel van of de volledige analysedata kopiëren en zo opslagruimte besparen en tijd besparen voor het opzetten van volgende simulaties. Hiernaast zijn de files met de analysedata veranderd van ASCII naar binair, waardoor de files nu 40-50% kleiner zijn en het laden van de resultaten veel sneller gaat.
Moldex3D R10.0 is tevens klaar voor Private Cloud Computing. De verbeteringen in het Remote Computing zorgt ervoor dat gebruikers analyses kunnen klaarzetten op de client computers, welke op gezette tijden via het netwerk naar de remote computers kunnen worden gestuurd voor de berekening en de uitgevoerde analyses worden automatisch teruggezet op de client computer. Dit bespaard de gebruiker tijd doordat meerdere analyses tegelijk kunnen worden gedraaid.
Nieuwe simulatiemogelijkheden
Met de introductie van Moldex3D R10.0 worden er ook twee nieuwe modules geïntroduceerd, namelijk Injection Compression Molding (ICM) en Fluid-Assisted Injected Molding (FAIM), waarmee belangrijke procesparameters kunnen worden onderzocht en gietfouten kunnen worden voorspeld in de desbetreffende gietprocessen. Een andere handige module is de Moldex3D-Stress solver. Deze module biedt gebruikers de mogelijkheid van complete spanningsanalyses van onderdelen met meerdere componenten, inclusief anisotropie ten gevolge van vezels.
Verticale integratie
Voortbouwend op de integratie met ABAQUS, ANSYS, NASTRAN, MARC en LS-DYNA is Moldex3D R10.0 is er nu ook een integratie met CODE V, waardoor een totale oplossing kan worden geboden op het gebied van optische eigenschappen. CODE V kan de vervormingen en brekingsindexverdelingen uit de Moldex3D simulatie inlezen waarmee dan de nodige correcties doorgevoerd kunnen worden.
Moldex3D R10.0 is nu verkrijgbaar. Neem voor meer informatie contact op met Holland Engineering Consultants bv.